Abonneren  Inloggen

De ja-sticker een goede stimulans

13 december 2021

In verschillende gemeentes is de ja-ja sticker doorgevoerd. In oktober was er daardoor in totaal zo’n 27 miljoen kilo drukwerk bespaard. Wouter Haan, oprichter en eigenaar van Simian B.V., laat in een opiniestuk in Trouw weten dat de ja-sticker voor drukkers een goede stimulans kan zijn voor verduurzaming.

Als de ja-ja sticker in heel Nederland zou worden doorgevoerd, heeft dat enorme invloed op hoeveel drukwerk er bespaard wordt. Voor drukkers lijkt dat slecht nieuws. Maar Haan geeft aan dat een groot deel van de folders voorheen vaak in de prullenbak of kattenbak verdwenen. Terwijl je juist wil dat je verhaal gelezen wordt. Met een Ja-sticker zal drukwerk gerichter moeten worden. Zo kan er met minder drukwerk hetzelfde resultaat bereikt worden.

Lees hier zijn hele stuk in Trouw