Abonneren  Inloggen
Van onze partner GrafiStore

In 5 minuten van webshop naar drukwerk, bij GrafiStore en Canon Nederland op Sign & Print Expo

9 maart 2023

Bezoekers van de Sign & Print Expo in Gorinchem krijgen door GrafiStore, gespecialiseerd in printprocessen, een onvergetelijke ervaring aangeboden. Als onderdeel van zijn interactieve stand zal het bedrijf een real-time automatisatieflow demonstreren die de beste technologieën in de drukwerkindustrie laat zien.

‘Wij zijn gepassioneerde vakidioten die het heerlijk vinden om uitgedaagd te worden om elke taak te automatiseren,’ zegt Germen Kroon, Proces engineer bij Grafistore. ‘We zijn erg enthousiast om onze real-time automatisatieflow te laten zien op de Sign & Print Expo in Gorinchem. Het is een geweldige kans voor ons om bezoekers te laten zien hoe onze technologie hun workflow kan verbeteren en hoe eenvoudig het kan zijn om een bestelling te plaatsen en af te handelen. We kijken er naar uit om deze ervaring te delen met iedereen die onze stand bezoekt.’

Persoonlijke ervaring

Bezoekers kunnen de ervaring starten door een QR-code te scannen op de stand van GrafiStore. Ze worden vervolgens automatisch naar een webshop geleid waar ze uit 3 verschillende flyers kunnen kiezen. Na het invullen van enkele gegevens wordt de bestelling aangemaakt en getoond op een groot scherm op de stand.

Met behulp van Enfocus Switch, het automatisatieplatform voor de printindustrie, wordt de bestelling verwerkt in verschillende stappen. Elke stap is visueel te volgen op de stand op TV-schermen en Philips Hue-lampen die van kleur veranderen volgens de status van het order, zodat bezoekers de vooruitgang in real-time kunnen volgen:

  • Het ontwerp wordt voorzien van de voornaam van de bezoeker die deelneemt.
  • Er wordt een order aangemaakt in het ERP/MIS systeem van OMIKAI, waarbij een orderbevestiging naar de klant wordt gestuurd.
  • Via Quite Hot Imposing wordt een drukvel voorbereid en naar de klant gestuurd als PDF.

Een naadloze workflow

Ook Piet De Pauw en Willem Swiggers van Enfocus zullen aanwezig zijn op de stand van GrafiStore. ‘Dit knap staaltje vakwerk toont perfect aan hoe het mogelijk is een naadloze workflow te creëren tussen verschillende stukjes toptechnologie, perfect geïntegreerd in het Switch platform. We zijn blij dat we deel uitmaken van dit innovatieve project en kijken ernaar uit om te zien hoe bezoekers erop reageren,’ zegt Piet De Pauw, Hoofd Marketing bij Enfocus.

GrafiStore stuurt het eindresultaat automatisch door naar de stand van Canon Nederland. Daar wordt de order geprint, en via Enfocus Switch wordt de order omgezet naar een order in OMIKAI. Na het ophalen van de gepersonaliseerde flyer bij de stand van Canon Nederland, kan de bezoeker bij GrafiStore zijn voltooide bestelling ontvangen en een goodiebag in ontvangst nemen.

Als je wilt ervaren hoe automatisatie het dagelijkse leven van een drukkerij drastisch kan verbeteren, mis dan deze kans niet. GrafiStore is te vinden op stand J116. Registreren kan via deze link.

Foto: Carolien Abbink