Abonneren  Inloggen

Dansen in Dokkum tijdens Probo Printing Wonderland

28 november 2023

Probo is niet alleen goed in printen. De specialist in on demand print & fulfilment blijkt ook heel goed in events organiseren. Wat een geweldige dag was dat afgelopen vrijdag in Dokkum. Ruim 2000 belangstellenden bezochten het winterfestival Printing Wonderland om ook het gezamenlijke succes te vieren. De dag met de veelzeggende ‘Print-Elfstedentocht’, het inspirerende leverancierscafé en de boeiende sprekers eindigde met een muzikaal knalfeest.

Het door Probo georganiseerde event had blijkbaar zo’n aantrekkingskracht dat de meer dan 2000 printprofessionals, leveranciers en producenten het code geel-weer, met storm en hagel, daarvoor trotseerden. Het enorme event was gericht op iedereen die meer maakt van print; signmakers, reclamebureaus, stand-, beurs-, en interieurbouwers, drukkerijen en webshops in print. Alle met de inspiratie om niet in, maar aan de markt te werken.

Toekomstig ondernemerschap

De Printing Wonderland event-activiteiten vonden plaats in hele grote, gelukkig hele sterke tenten. Bij die activiteiten kan je denken aan de vele sessies met inspirerende sprekers, het optreden van geweldige artiesten, de visual expo-ruimte waar leveranciers bezoekers toonden wat er allemaal mogelijk is in combinatie met print en faciliteerden daarmee toekomstig ondernemerschap. Het ontbrak de innerlijke mens niet aan een goede verzorging- veel van de lekkere gerechten kwamen van originele Friese grond-.

Print-Elfstedentocht

De bezoekers reisden uiteraard ook naar Dokkum om de sterk groeiende print-onderneming (ruim 600 man) eens uitgebreid van binnen te bekijken. Én te beleven, want de Friese onderneming pakte enorm uit. Helemaal in stijl, want wie meeging met de creatieve en interactieve tocht door het 25.000 m2 grote productiehuis kon zijn stempelkaart volmaken tijdens de ‘Print-Elfstedentocht’.

Boeiende sprekers

Probo zorgde voor een mooi echelon sprekers, net als de experiences aansluitend op het dagprogramma dat gemaakt was rond 4 thema's: ondernemer-en leiderschap, creativiteit, positieve impact en toekomst. We pikken er een paar uit. Probo-ceo Leon van der Meer beet het spits af door Eric Berkhof, ceo van autobedrijf Van Mossel Groep te interviewen. Berkhof is eigenaar van en geeft leiding aan het familiebedrijf dat met ruim 6000 man de snelst groeiende automotive onderneming in Nederland is. Van der Meer was in zijn vorig zakelijk leven actief was in de automotive, kent Berkhof daarvan en wist de man die eigenlijk nooit in het openbaar spreekt professioneel over zijn strategie en verwachtingen te laten vertellen.

Björn Kuipers inspireerde met zijn avonturen als topscheidsrechter. -Terwijl hij tegelijk ook de verantwoordelijkheid kende voor de 2 supermarkten waarvan hij eigenaar was-. Heerlijke presentatie met indrukwekkende beelden van situaties waarbij hij de bezoekers meenam in de spanning van een wedstrijd waarbij in de overvolle stadions met uitzinnige fans de ‘groten der aarde’ regelmatig op het matje moet roepen. En als derde die we er in dit korte verslag even uitprikken is Tim Zuidgeest, specialist in consumentenpsychologie. Hij toonde aan dat onderzoek je kans van slagen vergroot, omdat het reclame effectiever maakt.

Dansen in Dokkum

Aan artiesten geen gebrek deze ‘winterdag’ in de herfst. Het winterse weer gaf een extra dimensie aan de dag. En dat paste mooi bij het thema winter, wat onderstreept werd, voorafgaand aan de sprekerssessies, door de fantastische openingsact door de hoofdrolspelers van de musical De Tocht -over de Elfstedentocht-.

Een compliment aan de organisatie, want ook ’s avonds bleef het druk. De sfeer zat er meteen in dankzij een opzwepend optreden van de openingsact; de Nederlandse rapper Diggy Dex. Binnen een paar minuten stond iedereen te dansen. Je kan je voorstellen dat de ook de verdere optredens in de feesttent in Dokkum door Jeroen van der Boom, Dweilorkest de Feintsjes en Jelmer de Vries voor een onvergetelijke feestelijke avond zorgden. We kijken al uit naar een volgende editie van Printing Wonderland. De slogan ‘Probo samen print’ is op zo’n dag wat ons betreft ‘Probo samen feest’.

De ‘Aftermovie’ van Printing Wonderland

Tekst: Robbert Delfos | Fotografie: Sanne Altena (Probo)


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters